Gestaltterapi
Gestaltterapi passer for alle som opplever at de er i en fastlåst situasjon og ønsker endring i livet.
Temaene kan dreie seg om det som skjer i familien, i kjærlighetslivet, i forhold til barn, i vennskap og i jobbsituasjoner. Det kan handle om vanskeligheter i forbindelse med valg, grensesetting eller med å si det du har på hjertet. Det kan også dreie seg om ensomhet, uro, frykt, sorg, tap, seksualitet, og andre ting som trenger oppmerksomhet for å kunne bli bedre.
Gestaltterapi er en retning innen klinisk psykoterapi som tydeliggjør hvordan du som klient tilpasser deg omgivelsene i ulike situasjoner og relasjoner. Gestaltterapeuten møter deg her og nå, og er oppmerksom på situasjonen som utspiller seg i terapirommet, for å støtte prosessen mot økt oppmerksomhet om deg selv og hva du trenger. Gestaltterapeuten stiller ikke diagnoser, og møter klienten på en ikke-fortolkende måte. Begreper som frisk eller syk refererer til normer som kan stå i veien for relasjonen og oppdagelsen av historien klienten bærer med seg.
I gestaltterapi er samtalen det viktigste. Og vi kan ta i bruk andre virkemidler. Gestaltterapi ser på mennesket som en helhet, og vektlegger både tanker, følelser og kropp.
Gestaltterapi er en fenomenologisk og eksistensiell form for psykoterapi, utviklet som et alternativ til psykoanalysen av psykiater Frederick Perls, psykolog Laura Perls og sosiolog, poet og samfunnskritiker Poul Goodman på 1940-tallet. Gestaltterapien representerer en bevegelse fra en hermeneutisk (fortolkende) tilnærming til psykiske lidelser, til en erfaringsbasert og estetisk tilnærming (læren om sansene), som bevisstgjør og støtter samvær og selvregulering slik det faktisk utspiller seg i relasjon og situasjon.
De erfarne gestaltterapeutene Ellen Beate Dyvi og Kristin Witberg tilbyr fra og med januar 2021 gestaltterapi i et lyst og pent samtalerom i Skillebekk-klinikken.